• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

2019-02-13

/Files/images/IMG_0364.JPG Історичні катаклізми, пов’язані з воєнними конфліктами в різних куточках планети , не минули й Україну. Війни точилися далеко за її межами, але кров у них проливали сини України, несучи народам миротворчу місію. Ірак -- країна , війна в якій , розтягнулася майже на десятки років...

Прийдешнє покоління має пам’ятати імена українців, які захищали мир на території інших держав. Саме тому, у Лосинівській ЗОШ 1 ст., відбулася зустріч за” круглим столом”, приурочена страшним подіям іракської війни.

До школи був запрошений учасник бойових дій в Іраку Липовецький Олександр Сергійович. Тепло та привітно зустріли школярі нашого героя, бо вони його бачать не вперше , адже він тато нашого учня 3 класу Липовецького Саши.

Бесіда почалася з того, що вчителі пояснили дітям, яке це страшне лихо -- війна, чому вона відбулася в Іраку та про її жахливі наслідки. Ну, а потім почалося справжнє дитяче інтерв’ю. Діти навперебій запитували бійця про війну, про перебування в іншій країні, про переживання та тугу за Батьківщиною. Цікавилися традиціями та звичаями Іраку та долею іракських дітей, що жили там. А Олександр Сергійович із захопленням розповідав всі неймовірні та вражаючі історії так, немов він знову повернувся туди, у ті недалекі, але такі страшні часи. Цікаві та змістовні спогади були доповнені світлинами.

Літопис іракської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честі і гідності воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах і пустелях, на землі і в повітрі, в наступі і в обороні… Пройде час, історія розставить все на свої місця, дасть відповіді на болючі питання. Сьогодні ж ми віддаємо данину поваги вам – живим, що пройшли полум’я бойових дій, і вшановуємо тих, хто загинув, не здійснивши своєї мети, залишивши дружин, дітей, батьків…

Ірина Божа, вихователь групи продовжен

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930